Contactat de UNIMEDIA, vicepreședintele Judecătoriei Chișinău Ghenadie Pavliuc spune că declarațiile lui Murguleț nu corespund realității. Pavliuc spune că Murguleț s-a accident în Turcia și nu ar fi vorba de un caz de agresiune fizică. „El a avut un incident în Turcia, când a fost la odihnă și pe data de 11 septembrie s-a întors cu mâna fracturată. Este un caz asigurat, compania de asigurare i-a achitat”. Potrivit lui Pavliuc, Murguleț a fost și internat în spital în Turcia, unde a avut o intervenție chirurgicală.
Întrebat să comenteze declarața lui Murguleț că i-ar fi fost spart geamul biroului, vicepreședintele Judecătoriei Chișinău a declarat că „este un geam vechi. De la vânt a căzut. A căzut, nu a fost spart. A căzut chiar în fața pazei. Paza a sunat la poliție. Este un caz documentat. Biroul lui e chiar deasupra pazei”.
Ghenadie Pavliuc a comentat și presupusul control la biroul lui Murguleț. „În fața mea am undeva 70 de plângeri depuse împotriva acțiunilor judecătorului respectiv. Sediul Ciocana a sesizat Judecătoria Chișinău să dispună efectuarea unui control”.
„Inspecția judiciară, instituția competentă a făcut acest control și Judecătoria Chișinău, sediul Central, dar nu pe marginea cum a pronunțat hotărârea, dar vizavi de actele procesuale elaborate de către grefier și controlul a avut loc în prezența grefierului”, a explicat Ghenadie Pavliuc. „Dosarele nici până acum nu sunt date. Fizic dosarele se află în procedura sa. Din iresponsabilitate ele nu au fost transmise. Este un haos, o catastrofă ce se întâmplă în procedura acestui judecător”, a mai spus Pavliuc.
Vicepreședintele Judecătoriei Chișinău a mai precizat că Murguleț lipsește nemotivat de la muncă timp de 70 de zile. „Chiar și astăzi am sesizat Consiliul Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară despre această absență nemotivată”, a mai declarat Pavliuc.
„La fel, suntem nevoiți să informăm, cu anticipație, că activitatea judecătorului vizat a constituit obiectul multiplelor plângeri și adresări parvenite de la justițiabili și organe publice, care nu au fost mușamalizate, ci, în mod corespunzător, au fost materializate în sesizări concrete ale Consiliului Superior al Magistraturii, ale Inspecției Judiciare și ale Colegiului disciplinar de pe lângă CSM”, mai transmit reprezentanții Judecătoriei Chișinău printr-un comunicat.
Actualmente, sesizările nominalizate sunt examinate de organele abilitate de stat, astfel încât, cel puțin, persistă semne ale unei bănuieli rezonabile a abaterilor disciplinare în acțiunile/ inacțiunile judecătorului M. Murguleț”, se mai arată și în comunicatul instituției.



Recent, judecătorul Mihai Murguleț, care anul trecut a semnalat mai multe ilegalități în sistemul judecătoresc, a acuzat că s-ar interprinde presiuni asupra sa. Murguleț a scris că în septembrie 2019 un individ necunoscut l-a atacat și i-a fracturat mâna. Un alt caz de intimidare ar fi spargerea geamului de la birou. Murguleț mai susține că biroul său a fost supus unui control „în lipsa oricărei proceduri disciplinare, civile sau penale”.
În luna iunie 2019, Mihai Murguleț a denunțat abuz de putere, trafic de influență și imixtiune ilegală în actul de înfăptuire a justiției din partea fostului președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, fostului președinte al Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor, Oleg Sternioală, din partea președintelui Judecătoriei Chișinău, Radu Țurcanu și vicepreședinților Judecătoriei Chișinău: Corneliu Guzun, Dorin Dulghieru, Ghenadie Pavliuc și Vitalie Stratan.
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!