Potrivit lui Slusari, subiectul principal al discuției a vizat investigarea furtului miliardelor. „Am reiterat poziția Comisiei de anchetă precum că procesul devalizării sistemului bancar a fost o operațiune bine pregărtită în timp și coordonată cu politicenii și demnitarii de stat, care conform legii erau obligați să contracăreze jaful. Planul devalizării a fost realizat etapizat, perseverent, începând cu anul 2011, făcându-se pe parcurs ajustări în funcție de creșterea apetitului autorilor-escroci, odată ce rezistența instituțiilor abilitate ale statului se diminua substanțial”, a menționat acesta.
În opinia președintelui Comisiei de anchetă, Alexandr Stoianoglo deja s-a documentat pe marginea acestui dosar, deși încă nu a luat cunoștința cu anexele raportului Kroll 2, care conțin nume concrete ai beneficiarilor furtului.
Procurorul General s-a aratat dispus să colaboreze cu Parlamentul cu o singură condiție - să nu fie atras în jocurile politice.
„Din partea fracțiunii Platforma DA l-am asigurat că noi suntem cei care, din 2015 luptăm pentru depolitizarea justiției, în condițiile în care ultimii 4 ani mai mulți activiști ai Platformei au suferit enorm de la organele de drept capturate de un singur clan politic. Pentru noi acum este imperios necesar ca procurorul general să fie o figură echidistantă și neinfluențată politic”, a menționat Slusari.
Totodată, deputatul a solicitat Procuraturii Generale să investigheze mai multe cazuri de rezonanță și să prezinte în Parlament rezultatele anchetei.
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!