Astfel, potrivit Hotărârii Parlamentului, Vladimir Golovatiuc de la fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, care a deținut funcția de președinte al Comisiei control al finanțelor publice, a fost ales în funcția de președinte al Comisiei economie buget și finanțe, funcție deținută anterior de Igor Munteanu de la fracțiunea „ACUM Platforma DA” care a devenit președinte al Comisiei control al finanțelor publice.
Președinția Comisiei juridice, numiri și imunități i-a revenit deputatului Vasile Bolea, fracțiunea PSRM;
Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică - deputatului Alexandru Jizdan, fracțiunea PDM;
Comisiei politică externă și integrare europeană – deputatei Violeta Ivanov, fracțiunea PDM.
Funcția de președinte al Comisiei mediu și dezvoltare regională, care revine fracțiunii ”Partidul ȘOR”, este vacantă.
Poziția de președinte la celelalte Comisii parlamentare permanente a rămas neschimbată.
Totodată, au fost operate modificări în pozițiile de vicepreședinte sau secretar al unor Comisii permanente.
Astfel, Igor Vremea de la fracțiunea PDM a fost ales vicepreședinte al Comisiei juridice, numiri și imunități, iar Serghei Sîrbu, aceeași fracțiune, – secretar al comisiei.
Petru Burduja (fracțiunea PSRM) și Ludmila Guzun (fracțiunea PDM) au devenit vicepreședinți ai Comisiei economie, buget și finanțe.
Bogdan Țîrdea (fracțiunea PSRM) a obținut funcția de vicepreședinte al Comisiei politică externă și integrare europeană.
Adela Răileanu (fracțiunea PSRM) și Vasile-Andrei Năstase (fracțiunea „ACUM Platforma DA”) au fost aleși vicepreședinți ai Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.
Nicolae Ciubuc (fracțiunea PDM), care a fost secretar al Comisiei agricultură și industrie alimentară, a devenit unul din vicepreședinți ai acesteia, iar secretar - Mihail Paciu (fracțiunea PSRM).
La Comisia control al finanțelor publice, în funcția de secretar a fost numită Tatiana Cunețchi (fracțiunea PSRM).
În același timp, a fost susținută includerea deputatului Andrian Candu, în calitate de membru, în componența Comisiei juridice, numiri și imunități, iar a deputatului Octavian Țîcu – în Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.
Modificările au fost operate în temeiul articolelor 13 și 17 din Regulamentul Parlamentului Republicii Moldova.
Cei 101 de deputați ai Parlamentului Republicii Moldova activează în cadrul a 11 Comisii parlamentare permanente.
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!