Prim-ministrul a menționat că în cadrul întrevederilor cu Robert Atoyan urmează să fie discutate perspectivele colaborării de mai departe cu FMI, după data de 20 martie 2020, când expiră programul curent cu FMI-ul.
Șeful executivului a declarat în acest context că orice colaborare cu orice instituție financiară, inclusiv FMI, este văzută de noul Guvern din perspectiva intereselor Republicii Moldova, menționând că i-a comunicat acest lucru și conducătorului FMI.
„Și aici, pe agenda discuțiilor vine determinarea noastră de a canaliza spre investiții publice sume importante de bani. Dacă FMI va fi suficient de flexibil și va accepta această viziune a noastră și această determinare, atunci noi vom continua colaborarea cu această instituție. În cazul în care nu vom avea flexibilitate, nu-i exclus că va trebui să luăm o pauză în relațiile cu această instituție financiară.”
„Sunt unele condiții care trebuiau îndeplinite de fostul Guvern până la 31 octombrie, asumate în august, atunci când s-a semnat memorandumul nou (...), care, din câte înțeleg, se va insista ca noi să le implementăm. Noi le discutăm, vedem. O parte din ele îmi par absolut inacceptabile. O să discutăm, inclusiv HORECA, șamd.” a declarat Ion Chicu.
UNIMEDIA amintește că Ion Chicu a mai delcarat, în cadrului unui interviu pentru Europa Liberă faptul că „Republica Moldova este în stare să negocieze, să discute de la egal la egal cu orice partener. Și asta noi vom face”.
În acest context, el a mai adăugat că Moldova și FMI sunt parteneri: „noi nu stăm cu mâna întinsă nici la Fondul Monetar, nici la alte instituții. Unul din partenerii acestui dialog are această poziție; în funcție de poziția celuilalt partener, vom vedea cum vor evolua lucrurile”, a susținut Chicu în interviu.
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!