/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 830. Stare de alertă: Hidrocentrala Dnipro, în stare critică. Zelenscki cere ajutor la Singapore

O femeie din Soroca a adus pe lume o fetiță chiar în ambulanță. Cum se simt acum?

missing
04 noiembrie 2019, ora 17:51

O femeie din Soroca a adus pe lume o fetiță chiar în ambulanță, iar o altă femeie din Taraclia a născut un băiețel în condiții de prespital. Mamele și nou-născuții au primit îngrijiri medicale și au fost transportați la maternitate.

Potrivit serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (AMUP) peste șase mii de solicitări au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Iar la instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 2 367 pacienți, dintre care 1 795 adulți și 572 copii.

Echipele de asistență medicală urgentă au acordat ajutor medical calificat la 38 de pacienți, după ce aceștia au fost implicați în accidente rutiere. Ulterior, 32 persoane au fost transportate la spital pentru tratament.

Totodată, 1 318 persoane cu urgențe cardiovasculare au beneficiat de asistență medicală urgentă, inclusiv 17 pacienți cu sindrom coronarian acut.

De asemenea, la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 au fost înregistrate 820 de solicitări pe motivul urgențelor neurologice, dintre care 87 accidente vasculare cerebrale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram