Potrivit președintelui Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, până la această oră nu au fost înregistrare incidente semnficative, care ar periclita procesul de votare.
Referitor la rata alegătorilor care s-au prezentat la urnele de vot, cea mai mică a fost în orașul Florești, unde au votat doar 12.1% dintre alegători.
În municipiul Chișinău până la ora 13.00 au votat 17% dintre alegători. Cei mai activi au fost cei din sectorul Râșcani, iar la polul opus - Ciocana.
Per ansamblu, în mun. Chișinău au votat peste 16,5% dintre cetățenii cu drept de vot, cea mai înaltă rată fiind înregistrată în comuna Condrița - 25%, iar cea mai mică - în Cruzești - 12 %.
La fel ca și în primul tur de scrutin, femeile rămân cele mai active în procesul de votare. Cât privește vârsta alegătorilor, cea mai slabă prezență s-a înregistrat în rândul tinerilor cu vârsta de 18-25 ani.
Totodată, CEC atenționează că alegătorii care nu se pot deplasa la secția de votare din motive de sănătate au dreptul să solicite urna mobilă până la ora 15.00.
Circa 2 000 de angajați ai IGP sunt antrenați în asigurarea ordinii publice la secțiile de votare. În prima parte a zilei, oamenii legii au raportat câteva cazuri de încălcări sau incidente, legate de transportarea alegătorilor și agitația în preajma secțiilor de votare.
UNIMEDIA amintește că astăzi cetățenii din 380 de localități din țară își aleg primarii, în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale generale.
În total, în cadrul scrutinului, vor fi aleși 384 de primari. Cele peste 1042 de secții de votare vor fi deschise între orele 7.00 și 21.00.
Pentru prima dată din ultimii opt ani, un sondaj de tip exit-poll va fi efectuat în acest scrutin. Rezultatele exit-poll-ului vor fi făcute publice după închiderea secțiilor de votare.
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!