Potrivit oamenilor legii, încercând să atribuie un caracter licit veniturilor, suspecții au comis și infracțiunea de spălare a banilor. Cele 6 milioane de lei asupra cărora procurorii PCCOCS au solicitat aplicarea sechestrului au fost transferate din Cipru, pentru pretinse servicii IT, care ar fi fost prestate de către o companie din Republica Moldova.
În decursul lunii septembrie, pe aspectul investigațiilor financiare paralele, desfășurate pe cazurile de trafic de ființe umane și crimă conexă, procurorii PCCOCS au depus nouă demersuri, prin care au solicitat aplicarea sechestrului pe bunuri în valoare de circa 11 milioane lei. Astfel, au fost aplicate sechestre pe bunuri și active financiare în sumă de peste 4 milioane de lei, care odată cu dispunerea unei soluții pe caz, vor asigura recuperarea prejudiciilor părților vătămate ale acestor categorii de infracțiuni, asigurarea acoperirii cheltuielilor de judecată, dar și confiscării speciale a mijloacelor bănești obținute pe cale infracțională.
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!