Acţiunile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar de spălare de bani în proporții deosebit de mari la privatizarea Î.S. "AIR Moldova". În fapt, este vorba despre un șir de tranzacții fictive, care au condus la privatizarea companiei aeriene vizate. Prin urmare, aplicarea sechestrului are ca scop evitarea riscurilor de înstrăinare a patrimoniului întreprinderii.
Amintim că, recent, procurorii şi CNA au aplicat sechestru în valoare de 301,6 milioane de lei pe capitalul statutar al companiei, iar în prezent valoarea totală a bunurilor indisponibilizate în acest dosar e de aproximativ un miliard de lei.
De menționat că la data de 2 iulie curent, comisia parlamentară de anchetă a privatizărilor a ales patru contracte care vor fi examinate în mod prioritar: Concesionarea aeroportului Chișinău, Privatizarea Air-Moldova, Privatizarea Tutun CTC, Contractul de modernizare a „ÎS Gările și Stațiile Auto".
UNIMEDIA amintește că în luna iulie, 2018, compania Civil Aviation Group SRL, care deține compania română de aviație privată Blue Air, a achiziționat 49% din acțiunile Air Moldova. Valoarea tranzacţiei de vânzare–cumpărare depăşeşte suma de 1,2 miliarde de lei, dintre care 50 de milioane de lei au fost transferaţi la bugetul de stat, restul sumei reprezintă datoriile companiei Air Moldova, pe care investitorul s-a obligat să le achite.
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!