Șeful Poliției de Frontieră: „Prin AIC Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor nu au trecut sau dacă au trecut, ei au făcut-o ilegal”

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, susține că fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc și deputatul Ilan Șor, au trecut froniera ilegal, iar în acest sens a fost deschisă o cauză penală. Cei doi au părăsit granițele Republicii Moldova fie prin regiunea transnistreană, care nu este controlată de autoritățile moldovenești, fie prin Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) contrar legii.

Foto: UNIMEDIA

„Pe cazul trecerii ilegale a frontierei de stat este inițiată o cauză penală, care este gestionată de organele Procuraturii. Poliția de Frontieră acordă tot sprijinul necesar. Prin Aerportul Internațional Chișinău aceste persoane, Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, nu au trecut sau dacă au trecut, ei nu au trecut legal. Eu nu exclud că acești doi cetățeni și mulți alții, care peste noapte au dispărut, au plecat prin acel segment care noi nu-l controlăm”, a declarat șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Totodată, Vasiloi susține că mai mulți polticieni din fosta guvernare utilizau două „portițe” de pe AIC pentru a trece frontiera fără a fi verificați.

„Existau câteva „portițe”. În zona aeropoertului vechi, unde se află toate depozitile, este zona de acces care nu era supravegheată de Poliția de Frontieră, contrar prevederilor legii la indicația unor politicieni din Republica Moldova. Mai există încă două „portițe”: sala delegațiilor oficiale și VIP - o portiță, zona pe unde trec toți cetățenii RM aceasta este încă o portiță și mai este așa-zisul punct de trecere est. Asfel, prin zona depozitilor și cea de est erau folosite de anumite persoane din fosta guvernare care traversau frontiera de stat fără control”, a mai adăugat Vasiloi.

De menționat că la sfârșitul lunii iunie curent, președintele Igor Dodon a declarat că Vlad Plahotniuc și deputatul Ilan Șor, dețin mai multe identități. De asemenea, șeful statului susține că la Aeroportul Internațional Chișinău existau mai multe ieșiri „exclusive” pentru Șor și Plahotniuc, atunci când cei doi plecau din țară.

În reacție, Avia Invest a dezmințit afirmațiile șefului statului și „alte treceri „speciale” nu au existat vreodată și nu vor exista”.

UNIMEDIA amintește că Vlad Plahotniuc și Ilan Șor au părăsit Republica Moldova exact în ziua în care Guvernul Filip a anunțat că cedează puterea. La trei luni de la dispariția celor doi, Plahotniuc a venit cu câteva reacții pe pagina sa de facebook, iar Ilan Șor a fost lipsit de imunitate parlamentară din anunțat în căutare națională și internațională.


Pub