„Nu am discutat cu domnul Poalelungi deja de câteva zile și nu cunosc motivul. Mă abțin să dau un calificativ acestei demisii. Dar nu exclud că a făcut-o și din cauza presiunii mare, care aste atât pe umerii instituției care o consude, cât și a fiecărui judecător în parte”, a declarat Harunjen în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.
UNIMEDIA amintește că ieri, 20 iunie, Mihai Poalelungi și-a anunțat demisia din funcția de judecător și de Președinte al Curții Constituționale, la o zi înainte ca membrii Comisiei de la Veneția să se pronunțe referitor la hotărârile CC din 7-9 iunie.
UNIMEDIA amintește că prim-ministra Maia Sandu a cerut demisia judecătorilor Curții Constituționale chiar și după ce au anulat deciziile din 7-9 iunie.
De precizat că la 15 iunie, judecătorii Curții Constituționale au anulat ultimele hotărâri din perioada 7-9 iunie, prin care au anunțat că toate legile și hotărârile adoptate din ziua de 8 iunie se declară neconstituţionale.
Tot în data de 8 iunie, Curtea a declarat neconstituțional decretul de numire în funcția de prim-ministru a Maiei Sandu și a noului Guvern.
Totul a început la data de 7 iunie, seara, Curtea Constituțională emite un comunicat prin care informează că președintele Igor Dodon este obligat de CC să dizolve Parlamentul, dacă nu e funcțional până pe 7 iunie, adică după 90 de zile de la data validării alegerilor parlamentare. De menționat că Curtea Constituțională a validat mandatele celor 101 deputațila data de 9 martie curent.
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!