Coincidență sau nu, Cojocaru și-a depus demisia în aceeași zi cu fostul șef adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.
Întrebat cum comentează acuzațiile aduse fostului său coleg, șeful adjunct al INI a declarat că „Există organe competente, precum Procuratura, care trebuie să investigheze”.
Valeriu Cojocaru a ajuns în vizorul presei la sfârșitul anului 2012, când deținea funcția de șef al Comisariatului de Poliţie Făleşti, în urma cazului din Pădurea Domnească. La 14 ianuarie 2013, Cojocari a fost demis de către fostul ministru de Interne, Dorin Recean, pentru faptul că nu a informat MAI-ul despre incidentul săvârşit la vânătoarea din Pădurea Domnească, în care a fost rănit mortal Sorin Paciu.
Atunci Recean declara că există probe care demonstrează că Valeriu Cojocaru ar fi dat indicații ca informația să nu fie înregistrată corespunzător la Departamentul Poliție din cadrul MAI.
Locotenent-colonelul de poliţie nu a fost de acord cu ordinul MAI şi, pe 3 februarie, l-a atacat în judecată, cerând restabilirea în funcţie, achitarea salariului mediu pe durata lipsei forţate de la muncă, repararea prejudiciului moral cauzat în sumă de 100 de mii de lei, precum şi încasarea cheltuielilor de judecată în sumă de 7500 de lei.
În mai 2013, prin hotărârea Judecătoriei Centru, acţiunea a fost admisă parţial, Cojocaru a fost restabilit, i s-au plătit 26 112 de lei, salariul mediu lunar pentru perioada absenţei nemotivate de la serviciu, 10 mii de lei – prejudiciu moral, şi 7500 de lei – cheltuieli de judecată, scria anterior zdg.md.
În noiembrie 2013, Curtea de Apel (CA) Chişinău a anulat această hotărâre. Pe 14 aprilie 2014, CSJ a respins recursul fostului comisar, decizia fiind una definitivă şi irevocabilă.
Deşi demis din MAI, Valeriu Cojocaru a activat totuşi în cadrul acestei instituţii până în aprilie 2014, fiind şef de secţie în cadrul Direcţiei Misiuni Speciale.
Ulterior, probabil anume după ce cazul a devenit public, fostul comisar de Făleşti a fost înlăturat din nou din sistem.
Un an și jumătate mai târziu, Valeriu Cojocaru a fost avansat în grad. La 17 decembrie 2015, fostul ministrul de Interne, Oleg Balan, și șeful IGP de atunci, Gheorghe Cavcaliuc, au decorat patru ofițeri, printre care și Cojocaru, care au participat la operațiunile de identificare și reținere a grupării teroriste din Bălți. Atunci, Cojocaru deținea deja funcția de șef al Direcției nr. 5 a INI, pe care a deținut-o până la 17 iunie curent.
Nu am putut să-l găsim pe Valeriu Cojocaru pentru a veni cu o reacție la ceea ce i se incriminează.
Jurnalista Natalia Morari a făcut noi declarații cu referire la clipul video cu care a fost șantajată după ce a fost filmată în propria locuință făcând sex. Dânsa susține că ar fi fost filmată la comanda lui Gheorghe Cavcaliuc, fost șef adjunc al IGP, și a subalternului său, Valeriu Cojocaru, șef al Direcție nr. 5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații.
Jurnalista a anunțat că va depune o plângere pe numele acestuia și pe numele fostului șef adjunc al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.
UNIMEDIA amintește că acum trei ani, Natalia Morari a dezvăluit că a fost, pe parcursul anilor în care își desfășoara activitatea de jurnalistă, șantajată, după ce a fost filmată făcând sex în propria locuință. În unele cazuri, anumite persoane chiar i-au amenințat mama, sugerându-i să-și „liniștească” fiica.
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!