PDM a solicitat în Parlament crearea unei Comisii de anchetă pentru investigarea finanțării de peste hotare a partidelor politice

Fracțiunea parlamentară a PDM a solicitat introducerea pe ordinea de zi crearea Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor unor posibile atentate la securitatea națională și subminarea suveranității țării prin intermediul finanțării străine a unor partide politice din Republica Moldova.

Deputații PDM au propus ca din Comisia de anchetă să facă parte toate autoritățile statului responsabile, care să audieze părţile şi persoanele implicate şi să prezente Parlamentului, în termen de 60 de zile, raportul privind elucidarea tuturor circumstanțelor unor posibile atentate la securitatea națională a Republicii Moldova.

Foto: Vladimir Cebotari/UNIMEDIA

Solicitarea a fost prezentată de către democratul Vladimir Cebotari: „Recent, în spațiul public au apărut înregistrări, prin care Președintele țării recunoaște că Partidul Socialiștilor din RM este finanțat lunar de către Federația Rusă. Nu se exclude că există și alte cazuri de finanțare străină a altor partide politice”.

Propunerea a fost votată doar de deputații democrați, PSRM și ACUM nu au susținut, iar fracțiunea Partidului Șor lipsește.


Pub