Parlamentul a creat o comisie de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor „privind tentativa puciului anticonstituţional a PD” prin intermediul CC și a PG

Cu 61 de voturi, va fi creată Comisia de anchetă, formată din 7 deptați, pentru elucidarea tutror circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale. De menționat că fracțiunea deputaților democrați a refuzat să înainteze membri ce vor face parte din comisie.

Foto: UNIMEDIA

Comisia de anchetă va fi formată din 7 persoane: PAS - 1 membru, Platforma DA - 1, Partidul Șor - 1, PSRM - 2 membri și PD - 2 membri, însă a refuzat să înainteze.

Președintele comisiei a fost numit deputatul PSRM Vladimir Țurcan.

Astfel, comisia urmează să stabilească dacă hotărârile Curții Constituționale (CC) din perioada 7-9 iunie chiar au avut loc la indicaţia PDM.

De asemenea, comisia urmează să stabilească dacă în ziua de 8 iunie, atunci când avea loc prina ședință a noului Legislativ, procurorii ar fi pregătit 60 de mandate de arestare pe numele deputaţilor din ACUM și PSRM.

Revenim cu detalii.


Pub