CC nu se grăbește să-i răspundă lui Dodon, privind data în care poate dizolva Parlamentul. Litvinenco: Eu înțeleg că așteptați să vi se spună din „buncăr”, dar nici chiar așa…

Deși se apropie termenul limită, Curtea Constituțională nu se grăbește să ofere un răspuns la sesizarea lui Igor Dodon privind data în care ar putea dizolva Parlamentul, lucru de care se arată indignat deputatul ACUM, Sergiu Litvinenco.

Foto: UNIMEDIA

„Eu înțeleg că așteptați să vi se spună din „buncăr” care dată s-o indicați în hotărâre, dar nici chiar așa…”, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook

Sergiu Litvinenco / Sursa:fb

Amintim că la data de 22 mai, Igor Dodon a anununțat că a depus o sesizare la Curtea Constituțională pentru a afla care este termenul limită în care poate dizolva Parlamentul, în cazul în care nu va fi formată o majoritate parlamentară.

„De când au fost validate alegerile de CC sau de când a fost constituită prima ședință...”, a spus Dodon.

Ieri, Igor Dodon a declarat la postul NTV că următoarea ședintă parlamentară ar putea avea loc în această sâmbătă.

Menționăm că mai multe voci susțin că, tot sâmbătă, democrații pregătesc o manifestație în centrul capitalei, la care ar ar putea fi aduși organizat 50 de mii de persoane.

Precizăm că la data de 9 iunie curent este termenul limită în care Igor Dodon va dizolva Parlamentului ales la data de 24 februarie, dacă nu se va crea o majoritate legislativă.

Potrivit codului electoral, „în cazul dizolvării Parlamentului, prin acelaşi decret al Preşedintelui Republicii Moldova, se stabileşte data alegerii noului Parlament. Alegerile anticipate vor avea loc peste cel puţin 60 de zile, dar nu mai târziu de 3 luni de la dizolvarea Parlamentului.

Anterior, șeful statului susținea că, în caz dacă vor fi anunțate alegerile parlamentare anticipate, acestea vor fi organizate în luna noiembrie.


Pub