Alexandru Jizdan, despre cazul fostului șef de la MAI, Mihail Bejan, care ar fi impus un minor să-i presteze servicii sexuale: „Omul acesta dacă a încălcat, el trebuie să răspundă”

Ministrul de interne, Alexandru Jizdan a comentat pentru prima dată cazul locotentului-colonel Mihail Bejan, fostul șef adjunct al Inspectoratului General de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne, care a fost denunțat de către un minor sub acuzația că fostul oficial al MAI i-ar fi cerut să îi presteze servicii sexuale contra sumei de 50 de euro. Astfel, Jizdan susține că Bejan, dacă va fi găsit vinovat, își va ispăși pedeapsa conform legislației.

Foto: UNIMEDIA

„Este adevărat că Mihai Bejan s-a transferat de la Serviciul Informații și Securitate. Apropo, ca și specialist, dânsul a fost un specialist de excepție în domeniul serviciilor speciale. Desigur, acțiunea sau crima, dacă va avea finalitate, care a făcut-o nu aduce imagine, iar pe mine personal nu mă face mândru că avem astfel de oameni în sistem. Urmează Procuratura să se expună asupra faptelor. E un lucru care nu o să-l comentez și care nu cunosc multe detalii. Cu certitudine, omul acesta dacă a încălcat, el trebuie să răspundă”, a declarat ministrul Alexandru Jizdan în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21.

UNIMEDIA amintește că la începutul lunii mai, Judecătoria Chișinău l-a trimis pe Bejan în arest la domiciliu.

În timpul ședinței de judecată, Bejan a declarat instanței că dosarul ar fi fost pornit, deoarece o persoană influentă pretinde la funcția de pe care o deținea anterior în Trupele de Carabinieri.

Amintim că la data de 1 februarie UNIMEDIA a scris despre faptul că șeful adjunct al Trupelor de Carabinieri ar fi pretins unui minor servicii sexuale în schimbul unei sume de bani. Cazul dat a fost înegistrat de oamenii legii în seara zilei de 1 februarie în jurul orei 19:00.

Potrivit informațiilor oferite pentru UNIMEDIA de către un angajat din cadrul Poliției, care a solicitat să-i păstrăm anonimatul, șeful adjunct al Trupelor de Carabinieri, în vârstă de 35 de ani, l-a ademenit pe un copil în vârstă de 17 ani, propunându-i să se deplaseze într-o pădure din apropiere și să-i presteze servicii sexuale în schimbul a 50 de euro.

Sursele ne-au mai spus că bănuitul a fost prins în flagrant cu victima. După cele comise bărbatul a fost reținut, însă la scurt timp, potrivit informațiilor noastre, acesta a fost eliberat.

Mama tânărului a declarat că Bejan l-a acostat pe minor în seara zilei de 29 ianuarie curent în stradă și i-ar fi propus să lipească niște afișe contra unei sume de bani. Funcționarul care s-a prezentat cu numele Adrian i-a cerut minorului numărul de telefon și i-a mai fixat o întâlnire. Bejan i-a spus că are un prieten homosexual care achită 50 de euro pentu sex oral și că vrea să îi facă cunoștință cu el.

După ce minorul și părinții săi au depus plângere la poliție, a fost organizat un flagrant. Mihai Bejan a condus victima în pădure, iar acolo i-a declarat că el este de fapt cel care are nevoie de servicii sexuale. Funcționarul MAI a fost încătușat de oamenii legii, dar ulterior l-au eliberat pentru o scurtă perioadă.


Pub