Proiectul are scopul să asigure o utilizare mai eficientă a mijloacelor financiare prin direcționarea acestora către domenii cu valoare adăugată înaltă. Majorarea plafonului de sprijin acordat unui agricultor sau unui grup de producători va crea premisele necesare pentru îmbunătățirea infrastructurii de post recoltare și va crește posibilitățile de accesare a noilor piețe de desfacere.
De asemenea, proiectul își propune să contribuie la consolidarea grupurilor de producători, la motivarea creării grupurilor noi, la stimularea exporturilor, precum și la creşterea calităţii produselor.
Proiectul mai propune majorări a subvenţiilor în ramurile cu un impact sporit în agricultură. Prin urmare, statul îi va sprijini financiar pe cei care vor dezvolta afaceri în sectorul pomicol și viticol, oferind astfel mai multe oportunități pentru tinerii antreprenori de a investi în afaceri în localitățile rurale.
Sunt încurajate și investițiile în dezvoltarea sectorului zootehnic pentru creșterea cantitativă, dar și calitativă a volumului de lapte produs în Republica Moldova, precum și pentru obținerea dreptului de a exporta în Uniunea Europeană carne, ouă de pasăre, dar și produse avicole.
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!