Politolog: „Unica modalitate a blocului ACUM de a verifica cât de sinceri sunt socialiștii este de a intra în negocieri cu aceștia”

Unica modalitate a blocului ACUM de a verifica cât de sinceri sunt socialiștii este de a intra în negocieri cu aceștia. Cel puțin, aceasta a menționat politologul Dionis Cenușă pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA
Dionis Cenușă / Sursa:fb

Amintim că astăzi, 10 aprilie, PSRM a invitat blocul ACUM să discute despre o posibilă coaliție de guvernare. Aceasta este cea de-a doua invitație făcută blocului acum de către socialiști și vine după ce, recent, formațiunile care constituie blocul electoral ACUM au invitat public Partidul Socialiștilor la discuții.

Deși nu este clar dacă ACUM va merge sau nu mâine la întâlnirea cu PSRM, reprezentanții celor de la ACUM spun că rămân deschiși pentru a discuta pe marginea pachetului de inițiative legislative de dezoligarhizare a statului.

Ieri, conducerea PSRM a anunțat condițiile fracțiunii pentru crearea unei coaliții. PSRM propune trei blocuri de subiecte, privind crearea unei coaliții, printre care funcția de speaker, Ministerul Apărării și de Externe, neaderarea la NATO, precum și limba rusă să aibă statut de limbă interetnică.


Pub