„Orice idee, oricât de nebună ar părea, își are dreptul la existență. Orice ar crede despre ea vecinii, rudele, soțiile, oricât de sceptici ar fi cu toții, dacă o să credeți în ea, sau și mai bine, dacă sunteți pasionat de ea, o s-o puteți realiza”, povestește Vilen Cebotari despre începutul proiectului său. Afacerea a beneficiat de susținerea PNUD Moldova, în cadrul Schemei Provocărilor Inovaționale în Moldova (SPIM), datorită conceptului inovator și a entuziasmului echipei.
Carnea este dietetică, conține jumătate de procent de grăsime, 16% proteine și 9 din 10 aminoacizi necesari organismului omenesc. Cu toate acestea, consumatorii din Moldova încă nu sunt obișnuiți cu noile gustări, preferând carnea sau peștele. Proprietarul a mai observat că gustul melcilor este apreciat mai des de către femei, decât de bărbați, scrie revista.un.md.
„Cu ajutorul grantului, am creat o gospodărie țărănească care se ocupa doar de creșterea melcilor și îi exportam ca materie primă în țările europene interesate. Astfel, eram exportatori de melci vii. Dar e păcat să ai materie primă și să nu o prelucrezi, pentru că cei cărora le vindeam producția, exact asta făceau. Suportul din partea PNUD Moldova ne-a ajutat să creăm apoi o mică bază de producere, unde pregăteam produsul finit, inclusiv pentru piața locală. Era gata de consum — după încălzire, te teleporta de acasă, direct în atmosfera unui restaurant franțuzesc”, Vilen Cebotari, proprietarul afacerii.
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!