Persoanele care obişnuisc să consume ceai verde au riscuri mai mici de a dezvolta cancer gastric, pulmonar, de esofag, de pancreas sau de colon, comparativ cu cele care nu au acest obicei.
Aceasta pentru că polifenolii din ceai verde stimulează producţia unor antioxidanţi importanţi şi a unor enzime care blochează mutaţiile canceroase.
Prezent în multe creme, ceaiul verde ajută şi la combaterea arsurilor solare. În plus, poate ajuta la prevenirea coagulării anormale a sângelui, la scăderea tensiunii arteriale şi a creşeterea nivelului de colesterol bun – HDL.
Mai mult decât atât poate fi o armă redutabilă în pierderea kilogramelor nedorite prin stimularea oxidării grăsimilor şi inhibarea enzimelor care procesează carbohidraţii şi grăsimile.
Sub formă de băutură, ceaiul verde împiedică bacteriile să se fixeze pe dinţi, ajutând la prevenirea cariilor.
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!