În Europa, consumul de avocado a crescut cu 65% între 2016 şi 2018, potrivit datelor WAO. Preşedintele WAO, Xavier Equihua, susţine că, în Europa, consumul de avocado a ajuns la "cel puţin" 650.000 de tone. De asemenea, în SUA, după un recul în 2017, consumul de avocado a cunoscut o relansare în 2018 pentru a ajunge la aproximativ 1,1 milioane de tone, relatează Agerpres.
În Paris, oraşul unde anual se consumă cea mai mare cantitate de avocado pe cap de locuitor, apetitul pentru acest fruct a continuat să crească, ajungând la un consum de 2,8 kilograme, susţine Xavier Equihua.
Preşedintele WAO susţine că această tendinţă ar urma să continue, dar într-un ritm mai modest în acest an. Xavier Equihua se aşteaptă la o creştere de 20% a consumului în Franţa pentru 2020, şi una similară pentru Europa, după un avans de 35% în acest an.
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!