(video) Cine sunt cei 9 candidați care luptă pentru funcția de director al Consiliului de Administrație al ANRE

După ce Comisia economie, buget şi finanţe a Parlamentului a anunţat concurs pentru selectarea candidaţilor la două funcţii vacante de Director al Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) , în urma ședinței de astăzi, 15 ianuarie, au fost admiși nouă candidați, printre care și președintele Curții de Conturi, Veaceslav Untilă, directorul Departamentului de administrare judecătorească al Ministerului Justiției, Constantin Bragoi, cât și deputatul Ștefan Creangă.

Foto: Sputnik Молдова

Comisia a primit 10 dosare, însă la proba interviu au fost admiși 9 candidați: Ion Candu, Oleg Popa, Constantin Bragoi, Ștefan Creangă, Viorel Gamurari, Sergiu Ungureanu, Svetlana Zapșa, Violina Șpac și Veaceslav Untilă.

Cel care nu a fost admis de Comisie este Alexandru Popa din motiv că nu deține vechimea totală în domeniu, doar 7 ani, dar conform cerințelor sunt 10 ani.

Concursul este anunțat ca urmare a expirării mandatelor directorilor Consiliului de administrației al ANRE, Ghenadie Pârțu și Iurie Onica.

Mâine, 16 ianuarie, este ultima zi când mai pot fi depuse dosarele pentru concursul public de selectare a candidaților la alte trei funcții de director al Consiliului de administrație al ANRE.

La concurs pot participa persoanele care întrunesc următoarele condiții:

a) deţin cetăţenia Republicii Moldova;

b) au studii superioare în domeniul tehnic, economic, financiar sau juridic şi experienţă de lucru de cel puţin 10 ani în unul dintre domeniile menţionate, dintre care cel puţin 3 ani în funcţii de conducere în instituții publice sau întreprinderi din sectoarele reglementate de Agenția Naţională pentru Reglementare în Energetică;

c) au o reputaţie ireproşabilă și capacitate deplină de exerciţiu;

e) cunosc limbile română și engleză ;

f) nu sunt membri ai vreunui partid politic.

Dosarele de concurs vor conține următoarele acte:

a) cerere de participare la concurs;

b) dovada cetăţeniei Republicii Moldova (copia de pe buletinul de identitate);

c) curriculum vitae;

d) copiile de pe diplomele de studii şi de pe certificatele de absolvire a cursurilor de perfecţionare profesională şi/sau de specializare şi, opţional, alte acte de studii;

e) dovada vechimii în muncă în domeniul relevant (copia de pe carnetul de muncă şi alte acte);

f) cazierul judiciar (sau declaraţia pe proprie răspundere);

g) scrisoare de motivaţie (cel mult două pagini), scrisă în limba română;

k) declaraţia pe proprie răspundere a lipsei sau existenţei conflictului de interese.

Dosarele vor fi depuse în perioada 30 noiembrie 2018 – 3 ianuarie 2019, de luni până vineri, între orele 08:00-17:00, la Comisia de profil, pe adresa: municipiul Chişinău, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 105, biroul 521 sau la adresa electronică ceb@parlament.md. Detalii la numărul de telefon: 0 22 82 05 22.

Candidații admiși la concurs vor fi audiați în cadrul unei ședințe a Comisiei economie, buget și finanțe.


Pub