Ştiri

Sursa imaginii: monitorulneamt.ro

Ştiri / Regional

02 Ian. 2019 / 14:12

Rubleniţa şi-a sărbătorit cuplurile care au atins vârsta de 50 de ani de căsnicie

Satul Rubleniţa din Soroca şi-a sărbătorit cuplurile care au atins vârsta de 50 de ani de căsnicie. Astfel opt familii din localitate au avut parte de o surpriză frumoasă din partea autorităţilor locale, relatează Moldova 1.

Maria şi Mihai Manea au mers cot la cot pe cărarea vieţii timp de 50 de ani. Înţelepciunea de care au dat dovadă i-a unit. Acum se bucură de realizările vieţii, adunând grămăjoară copiii şi nepoţii. Ei spun ca dragostea a rămas pentru ei până în prezent principala armă care le înmoaie inimile chiar şi atunci când sunt frânte.

„Noi suntem împreună din copilărie, din clasa a şasea. Am început să fim prieteni şi am rămas împreună. Chiar dacă puţin ne supărăm, ne-am întors şi am vorbit şi nu e bine să ţii supărarea, te distrugi”, a menţionat Maria Manea.

„Dansam la şcoală împreună, la cerc, şi de la asta totul a început. Am dus o viaţă tare fericită”, afirmă Mihai Manea.

Pentru aceste cupluri care au trăit 50 de ani de bucurii şi griji împreună, cea mai de preţ realizare sunt copiii, iar cel mai important pilon într-o căsnicie este răbdarea şi înţelegerea.

„Secretul familiei este răbdarea şi iar răbdarea. Şi dacă este înţelegere de la început atunci este până la urmă. Asta e principalul. Nu avem când ne supăra, s-a dus supărarea odată cu tinereţea”, a precizat Elena Munteanu.

„Trebuie să găsim limbă comună unul cu altul, să ne ascultăm unul pe altul. Totul a fost cu înţelegere, fără sfadă, bătaie. Rog Domnul să dea la toată lumea aşa cum am trăit noi, o viaţă fericită. Nu am avut probleme, nu am fost despărţiţi”, spune Elena Cojocari.

Pe lângă urări de viaţă lungă, cei omagiaţi au primit din partea administraţiei locale câte o diplomă de fidelitate şi câte un coş plin cu de toate.

„Ne-am dorit să ne evidenţiem cu această sărbătoare frumoasă pentru că la fiecare părinţii sunt cei mai scumpi. Ei sunt oglinda vieţii noastre. Anul aceste avem opt familii care împlinesc frumoasa vârstă de 50 de ani de căsătorie, de o viaţă conjugală frumoasă. Ei ne-au arătat modelul de viaţă, ne-au învăţat, vrem şi noi acum să-i mulţumim pe ei pentru oamenii care i-au crescut”, a declarat Vitalie Muntean, primar din Rubleniţa.

La final, omagiaţii au servit câte o cupă cu şampanie şi au gustat din dulciurile pregătite pentru sărbătoare.

 

Comentarii