Ai poftă de halva, dar o vrei pe cea PREPARATĂ de mâna ta? Hai să vedem cum se face!
Urmează perioada postului, iar halvaua reprezintă un dulce de care nu ne putem dezice. Totuși, dacă vrem să o preparăm în casă și să nu o achiziționăm din comerț, îți recomand o rețetă simplă și extrem de delicioasă.
Ai nevoie de:
– 100 g unt proaspăt
– cinci linguri de făină
– 500 ml de apă
– 100 g de zahăr
– o sticluță cu esență de vanilie
– 80 g de cacao
– o mână de nuci, alune sau fistic, în funcție de preferință
Cum o preparăm?
Pune untul la topit, apoi adaugă făina și amestecă până culoarea devine maronie.
Fierbe apoi siropul de zahăr cu esență de vanilie. Când s-a legat, adaugă cacao și toarnă siropul peste făina amestecată cu unt. Amestecă bine, până când obții un preparat omogen. Adaugă nucile, alunele și fisticul, apoi pune totul într-o tavă.
Lasă la frigider 2-3 ore și este gata de consumat.
Poftă bună!
Sursa: secretele.com
Satul Văleni din raionul Cahul a câștigat Premiul special „Destinația Anului 2024” în Republica Moldova, la un concurs din România
Încă 9 000 de servicii de înaltă performanță, acoperite din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală până la finele anului: Ecocardiografie, tomografie computerizată, coronarografie sau rezonanță magnetică nucleară
Maia Sandu: Democrația din R. Moldova este contestată de grupuri corupte și de actori străini care „încearcă să exploateze orice vulnerabilitate din sistemele noastre pentru a promova agende autoritare, imperialiste și beligerante”