(video) După Decebal, vine și Burebista pe pereții Chișinăului. O nouă pictură istorică va apărea în Capitală

Coloana-NeamuluiCampanie-845×384

Tânărul pictor Radu Dumbravă vrea să dăruiască Chișinăului o nouă pictură murală, și de data această pe o temă istorică. Artistul a lansat și o campanie de strângere de fonduri pentru această lucrare, întrucât are nevoie de 7 500 de euro.

Lucrarea, intitulată „Coloana neamului”, va avea un caracter istoric cu scopul de a informa publicul despre personalitățile de vază, care au marcat istoria neamului nostru, cum ar fi Burebista- întemeietorul și Regele Geto-Daciei (actuala Românie); Ștefan cel Mare și Sfânt – Domnitorul Moldovei, personalitate marcantă în istoria atât a României, cât și a Europei medievale; Dimitrie Cantemir – Domnitorul Moldovei, un erudit și ilustru savant, voievod moldovean, filosof, istoric, cărturar al umanismului românesc.

Tânăra generație va fi impulsionată să devină mai interesată, mai curioasă în studierea patrimoniului istoric național, speră autorul.

Lucrarea va fi amplasată în mun. Chișinău. Însă locația, la alegerea autorului, va rămâne o enigmă până la inaugurarea acesteia, care, va avea loc în ziua de 14 octombrie 2018.

Pentru dezvoltarea și realizarea proiectului în totalitate este nevoie de implicarea tuturor. Parametrii lucrării sunt de 220 m2,  aproximativ dublu față de precedenta lucrare „Peretele Gloriei: Decebal”, ceea ce ar însemna cheltuieli de 7500 euro.  2000 euro este suma necesară pentru a procura materialele cum ar fi vopsele, autoturnul, schelă și uneltele de lucru pentru realizarea picturii murale. 6500 euro vor acoperi lucrul pictorilor (echipă formată din 3 persoane). Puteți contribui aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente