Participă la prima conferință despre inteligența artificială din Nord-Estul României și învață lucruri utile de la experți

ndrimg

Pe 7 iunie 2018 va avea loc în Iași NDR – prima conferință de Artificial Intelligence/Machine Learning din Nord-Estul României. În cadrul acesteia vor fi atinse o gamă largă de subiecte, prezentate de către speakeri cu un nivel semnificativ de expertiză, venind din domenii variate – startups (aiden.ai, Migacore), companii de produs (Skyscanner), mediul academic (Dublin Institute of Technology), corporații (Microsoft).

Scopul conferinței este acela de a oferi participanților ocazia de a învăța de la experți, de a asculta toate poveștile acestora. Aceasta și pentru că putem vedea că viitorul se învârte în jurul inteligenței artificiale, că trebuie să ne pregătim pentru acest viitor inteligent pentru a nu fi lăsați în urmă, că trebuie să investim în aptitudini ca inteligența artificială/machine learning/deep learning.

Participanții la conferință îi vor putea asculta pe Stefano (Microsoft Regional Director/MVP) vorbind despre crearea de aplicații inteligente folosind tehnologii Microsoft, vor învăța de la Ian (Digital Science) avantajele și dezavantajele folosirii anumitor metrici în evaluarea modelelor, vor vedea cum Ruth (Skyscanner) se folosește de predicția click-urilor pentru a optimiza plasarea ad-urilor în pagină, vor afla cum Sebastiano (axélero) a creat o abordare nouă în antrenarea rețelelor neuronale.

În același timp, participanții vor afla de la Vlad (Strongbytes) despre importanța sistemelor de recomandare de conținut, folosite din ce în ce mai mult în ziua de azi, vor vedea cum George (Migacore) și Ling (aiden.ai) se folosesc de Natural Language Processing pentru a simplifica design-ul și completarea sondajelor de piață, vor învăța de la John (Dublin Institute of Technology) despre folosirea rețelelor neuronale în procesul de traducere automată, vor înțelege cum Gianluca (Microsoft) analizează seriile de timp și realizează predicții pe baza acestora. Toate acestea într-o singura zi, pe un singur track.

Pentru că a trebuit sa poarte un nume, conferința s-a numit NDR, inspirat dintr-o carte scrisă acum ceva timp de Isaac Asimov și Robert Silverberg – Omul Pozitronic. Aceasta spune povestea unui robot, robot care capătă conștiință de sine și își dorește sa fie recunoscut drept om de către restul omenirii. Prin dezvoltarea creativității, a imaginației, a eu-lui personal, acesta perseverează, îmbunătățindu-se continuu.

Puteți afla mai multe detalii despre conferință vizitând site-ul acesteia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente