Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (Foto-Reportaj) Tudor Pânzari se mută…

(Foto-Reportaj) Tudor Pânzari se mută într-o nouă casă. „Trec dintr-o colibă în alta”

După șapte ani de protest continuu și trai într-o colibă de lemn instalată în apropierea Palatului Republicii din Chișinău, veteranul de război Tudor Pânzari revine în localitatea sa natală, orașul Căușeni.

Veteranul războiului de pe Nistru a devenit proprietar cu acte în regulă a unei locuințe din Căușeni abia după 15 ani din ziua în care autoritățile i-au demolat casa. Astăzi, bărbatul, împreună cu familia și prietenii au demolat coliba. „Aici am stat atâta timp, că nici nu mai țin minte. A fost o perioadă dificilă: erau nopți când nu puteam dormi din cauza huliganilor, dar și mai mult din cauza frigului”, își amintește Pânzari. „A fost o iarnă când nu aveam lemne și ne încălzeam la lumânări. Nici până acum nu-mi dau seama cum am reușit să rezistăm. Acum, în sfârșit, avem căsuța noastră. Da, ea este tare veche și distrusă, cu acoperișul distrus, dar este a noastră. Nici până acum nu-mi vine să cred”, adaugă soția acestuia.  „De fapt, trecem dintr-o colibă în alta, dar este deja căsuța noastră pe care vom încerca să o reparăm cum vom putea noi mai bine”, își completează el soția.

Participantul la războiul de la Nistru a rămas, la propriu, în drum, în iulie 2002, când autoritățile i-au demolat locuința în timp ce acesta era internat în spital. În acești ani a făcut mai multe demersuri către autoritățile locale și cele raionale, dar fără vreun rezultat. Instanța de judecată a obligat autoritățile locale din Căușeni să-l includă în rând în regim prioritar pentru a primi o locuință, dar acest lucru nu s-a întâmplat decât în 2017.

Citiți aici: „În şase ani de proteste, starea sănătăţii mele s-a agravat. Şi a ţării la fel”

Îți mulțumim că citești ZdG.md!

Oferim în continuare informații gratuite tuturor, dar cu susținerea cititorilor noștri am putea reuși să facem mai multe investigații, știri, reportaje, editoriale, texte explicative, materiale video și alte produse jurnalistice de interes public.

Susține dezvoltarea jurnalismului de investigație cu o donație prin MIA Plăți Instant, scanând codul QR alăturat.



Pentru mai multe opțiuni de a dona, precum și pentru a perfecta un abonament la ediția tipărită a Ziarului de Gardă, accesați ZdG.one

Dacă doriți să cunoașteți cât costă și cine plătește ZdG — vedeți sursele de finanțare ale ZdG.

Publicitate1