Ilan Shor, candidatul Ravnopravie: „Eu rămân şi voi înălţa oraşul Orhei!

Milionarul Ilan Shor, plasat în arest la domiciliul pentru un termen de 30 de zile, a anunţat astăzi că va candida la funcţia de primar al oraşului Orhei, însă nu independent aşa cum s-a anunţat iniţial, ci din partea Mișcării Social-Politice „Ravnopravie”.

Totodată, fostul preşedinte al BEM a declarat că nu are nicio intenție să părăsească R. Moldova și dorește să construiască Europa la Orhei.

„Celor, care strigă că Shor se pregătește să fugă din țară, le declar:„Nici să nu sperați!” Eu nu am nicio intenție să părăsesc Moldova și să încalc legea, așa cum visează cei care îmi vor răul. Eu rămân și voi înălța un oraș! Am luat decizia să candidez la funcția de primar al orașului Orhei. Într-o singură zi am adunat numărul necesar de semnături pentru a candida independent”, se spune într-o declaraţie emisă pentru presă a omului de afaceri.

Totodată, milionarul îşi argumentează decizia de a candida din partea unei formaţiuni pe motiv că în aşa mod va putea să-şi formeze echipa de consilieri.

„Pentru realizarea planului ambițios, pe care mi l-­am propus, am nevoie de o echipă în consiliul orășenesc. De aceea, îmi înaintez candidatura, la postul de primar, din partea partidului „Ravnopravie””, a explicat milionarul.

În context, omul de afaceri a argumentat de ce anume Orhei și nu alt oraș. „Pentru că acesta este orașul meu. Din multe considerente. Din copilărie știu bine acest oraș și îmi este drag. Aici au locuit rudele mele. Erau oameni respectați, medici, profesori, de care și astăzi își amintesc de bine orheienii. Din Orhei este echipa mea, care a devenit lider al fotbalului moldovenesc. Vin des la Orhei și nu am avut cum să nu văd multiplele probleme, în care stagnează orașul. Ceea ce vedeam, de fiecare dată îmi provoca dorința, dar și o mulțime de idei, cum aș putea să schimb situația”, se mai spune în mesajul lui Shor.

Omul de afaceri a mai spus că “știe cum să facă din Orhei un oraș prosper şi vine ca să investească în orașul Orhei”. “În timp ce toți vorbesc despre Europa, eu o voi construi. La Orhei”, a declarat milionarul.

Moldova. ORG precizează că Mişcarea social.politică “Ravnopravie” este o formaţiune de stânga fondată în 1998, condusă de Valeri Kimenco.

Mai jos vedeți textul integral al declarației:

Celor, care strigă că Shor se pregătește să fugă din țară, le declar: „Nici să nu sperați!” Eu nu am nicio intenție să părăsesc Moldova și să încalcă legea, asa cum visează cei care îmi vor răul. Eu rămân și voi înălța un oraș!
Am luat decizia să candidez la funcția de primar al orașului Orhei. Într-­o singură zi am adunat numărul necesar de semnături pentru a candida independent. Însă, unde-­i unul, nu-­i putere.

Pentru realizarea planului ambițios, pe care mi l-­am propus, am nevoie de o echipă în consiliul orășanesc. De aceea, îmi înaintez candidatura, la postul de primar, din partea partidului „Ravnopravie”.

De ce Orhei? Pentru că acesta este orașul meu. Din multe considerente. Din copilărie știu bine acest oraș și îmi este drag. Aici au locuit rudele mele. Erau oameni respectați, medici, profesori, de care și astăzi își amintesc de bine orheienii. Din Orhei este echipa mea, devenit lider al fotbalului moldovenesc. Vin des la Orhei și nu am avut cum să nu văd multiplele probleme, în care stagnează orașul. Ceea ce vedeam, de fiecare dată îmi provoacă dorința, dar și o mulțime de idei, cum aș putea să schimb situația.

Eu știu cum să fac din Orhei un oraș prosper. Nu este o promisiune. Acesta este cuvântul meu! Nu-­mi doresc postul de primar pentru profit. Voi veni ca să investesc în orașul Orhei. De asta se va convinge în curând fiecare orheian. În timp ce toți vorbesc despre Europa, eu o voi construi. La Orhei”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.