Proiecțiile de film din cadrul Protestului de la Gaudeamus vor avea loc sub cerul liber

Gaudeamus

Astăzi, 9 octombrie, în incinta Cinematografului Gaudeamus, trebuiau să aibă loc două proiecții de film difuzate în cadrul unui eveniment ce are drept scop salvarea de la demolare a cinematografului. Între timp, administrația Cinematografului a cerut o taxă prea mare pentru chiria sălii, iar oganizatorii vor proiecta filmele sub cerul liber.

Potrivit celor de la Orașul Meu, administrația ar fi cerut 3.000 de lei pentru închirierea sălii, motiv pentru care proiecțiile de film vor avea loc în aer liber, în fața clădirii Cinematografului Gaudeamus.

În cadrul evenimentului vor fi proiectate următoarele filme:

1) „Viața bate filmul” (Radio Europa Liberă) (13 min)
2) Filmul „Culorile” (Sergiu Prodan) (65 de min)

Mai multe detalii despre eveniment puteți citi pe pagina de Facebook.

Reamintim că, cinematograful Gaudeamus urmează să fie demolat. Anunțul a fost făcut pe 12 septembrie de către consilierul socialist Ion Ceban, președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău. Autorizația de demolare a fost semnată de către viceprimarul Nistor Grozavu, fostul arhitect-șef, Ion Carpov, și Dorin Chirtoacă.

În locul cinematografului Gaudeamus, ar urma să fie ridicat un nou complex locativ de către deputatul liberal Iurie Dîrda, care este șeful mai multor companii de construcție.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente