Actualitate

Audieri în cazul Filat. Gherman: „L-am avertizat despre dezastrul la BEM”

După ce a fost audiat de magistrați, fostul președinte al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), Artur Gherman, a declarat presei că astăzi doar a reiterat ce a spus în anul 2013 referitor la emisiunile suplimentare pentru Banca de Economii.

„Am spus astăzi magistraților că atunci, în 2013, am declarat că consider acea emisiune suplimentară ca fiind una inoportună, pentru că va lovi ca bumerangul în partid și în conducerea acestuia. Eu, atunci, mi-am expus părerea în cadrul partidului. De asemenea, am specificat, în acea perioadă, că mai bine să vină un investitor străin, din care va avea de câștigat și statul”, a declarat Gherman.

Amintim că fostul președinte al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) a părăsit PLDM în anul 2015. Acest lucru s-a întâmplat după ce colegii săi de partid au votat, deopotrivă cu parlamentarii din PD și PCRM, demisia lui, sub pretextul că s-ar face vinovat de situația creată în sistemul bancar. Gherman n-a plecat, însă, fără a le „mulțumi" mai multor liberal-democrați pentru acest gest, printr-un mesaj privat.
 
deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *