Doi ofiţeri de urmărire penală, prinşi cu mită! Iată ce riscă

Un ofiţer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Briceni va compărea în faţa instanţei de judecată sub acuzaţia de trafic de influenţă.

Serviciul Nord al Procuraturii Anticorupţie a acumulat probe că, la finele lunii octombrie curent, poliţistul a pretins şi primit, în două tranşe, bani în sumă totală de 450 dolari de la o persoană bănuită de escrocherie. Pentru această sumă, ofiţerul de urmărire penală susţinea că poate influenţa adoptarea unei decizii de încetare a cauzei penale în care era cercetat.

Poliţistul a fost reţinut imediat după primirea banilor. Procurorii au finalizat urmărirea penală pe acest caz şi au expediat cauza penală judecătoriei Briceni pentru examinare în fond.

Un caz similar a avut loc recent, de această dată fiind implicat un ofiţer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Drochia, acesta fiind reţinut pentru trafic de influenţă.

În acest caz poliţistul a pretins şi primit bani de la tatăl unui individ, bănuit de privarea ilegală a persoanei de libertate. Pentru 3 mii de lei poliţistul se angaja să influenţeze procurorii să nu-i anunţe fiul în căutare.

După primirea banilor, poliţistul a fost reţinut de procurorii anticorupţie şi ofiţerii Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie al MAI.

Dacă vor fi recunoscuţi culpabili de cele incriminate, poliţiştii riscă amenzi de până la 60 mii lei sau închisoare de până la 5 ani.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.