Neînțelegeri în cadrul CUC: Reprezentanţii Tiraspolului sfidează angajamentele asumate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Delegaţia Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control solicită asigurarea funcționalității mecanismului de pacificare, asta deoarece s-a constatat că delegații transnistreni încearcă, iarăşi, să saboteze lucrările Comisiei Unificate de Control.

Potrivit comisiei, copreședintele delegației transnistrene Oleg Beleacov tratează eronat și lansează în mass–media falsuri privind esența subiectelor discutate și a deciziilor luate în cadrul ședințelor comisiei.

Într-o manieră uzuală delegația transnistreană a încercat din nou să devieze discuțiile de la problemă. Astfel, reprezentanții Tiraspolului continuă să sfideze înțelegerile și angajamentele convenite la nivelul copreşedinților CUC în partea ce ține de depășirea obstacolelor existente în calea liberei circulații în Zona de Securitate”, se arată într-un comunicat al Comisiei.

În cadrul ședinței neordinare, din 3 decembie, inițiate de delegația Federației Ruse și discutării aspectelor organizatorice, a fost întărit în calitate de observator militar rus maiorul Vadim Lușnikov, fiind eliberați colonelul Victor Teleșev din funcția de membru al CUC din partea Rusiei și observatorul militar rus, locotenent-colonelul Dmitrii Gorbani, în legătură cu finalizarea deplasării de serviciu.

În contextul ordinii de zi a ședinței ordinare, aprobate pe 29 ianuarie curent, urma să se discute problema prioritară legată de asigurarea liberei circulații în Zona de Securitate. Într-o manieră uzuală, însă, delegația transnistreană a încercat din nou să devieze discuțiile de la problemă, anunțp CUC.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...