Alesul local susţine că actele juridice cu caracter normativ, adoptate la Comrat, nu trebuie să contravină legislaţiei naţionale a Republicii Moldova.

„Când nouă, găgăuzilor, ne trebuie surse financiare, atunci trâmbiţăm că ne aflăm în componenţa Moldovei. Cum însă numai ni se sugerează să subordonăm actele noastre normative cadrului legislativ unic, noi ţipăm că suntem autonomie şi ne opunem”, a remarcat Grossu.

Reprezentantul Adunării Populare din Găgăuzia este de părere că regiunea nu are nevoie de statutul unei autonomii politice, notează portalul Gagauzinfo.md.

„Am putea fi autonomie când este vorba de valori culturale, să facem schimb de valori culturale în domeniul coregrafiei, al artei populare, dar nu ca o unitate politică separată. Faptul ar încălca constituţia ţării”, a declarat alesul local, citat de Gagauzinfo.md.

Menţionăm în context că de problema armonizării legislaţiei din regiune cu cea naţională se va ocupa un grup de lucru comun creat pe 20 noiembrie şi format din reprezentanţi ai Parlamentului Republicii Moldova şi ai Adunării Populare de la Comrat. Prima şedinţă urmează să aibă loc până la sfârşitul anului curent. Componenţa nominală a grupului n-a fost deocamdată aprobată.