O echipă de specialişti IT din Statele Unite şi-a propus să ducă ideea smartwatch-urilor şi a benzilor de fitness şi mai departe. Aceasta a lansat producţia unor tatuaje biometrice care să arate starea de sănătate a utilizatorului. 

Ideea tatuajelor biometrice este exploatată de mult timp de scriitorii de science-fiction, însă abia acum fantezia devine realitate.

Angajaţii companiei Chaotic Moon au lansat un proiect referitor la tatuajele speciale, care ar putea funcţiona ca un smartwatch. Cu ajutorul unei vopsele încărcate electric, ce acţionează ca un conductor, dar şi a unor cipuri similare celor pe care le găsim în computere sau smartphone-uri, aceste tatuaje vor putea transmite detalii despre condiţia fizică direct pe calculatoarele medicilor. Este vorba despre puls, tensiune, nivel de stres şi alte variabile.

Tatuajele nu vor fi permanente şi pot fi aplicate sau date jos oricând. Acestea vor putea servi şi drept mijloc de localizare sau portofel electronic.
Compania dezvăluie însă şi o utilitate militară a invenţiei, ce îi va ajuta pe generali să monitorizeze starea de sănătate sau unde se află soldaţii plecaţi în misiune. În scurt timp după divulgarea detaliilor proiectului, numeroase voci au atras atenţia asupra abuzurilor pe care statele le-ar putea înfăptui în dorinţa lor de a controla populaţia. În acest sens, nici îngrijorările comunităţilor religioase nu sunt de ignorat.