Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.12.2015

Comandantul Forțelor Terestre ale SUA în Europa în vizită în Moldova

Comandantul Forțelor Terestre ale SUA în Europa în vizită în Moldova

Generalul-locotenent Frederick ‘Ben’ Hodges, Comandantul Forțelor Terestre ale SUA în Europa, și Generalul-maior Gregory Lusk, Comandantul Gărzii Naționale a statului Carolina de Nord, au vizitat Moldova pe data de 2 decembrie pentru a consolida parteneriatul dintre forțele armate ale SUA și Republicii Moldova. 

Generalul-locotenent Hodges și Generalul-maior Lusk s-au întâlnit cu oficialii militari moldoveni, inclusiv cu Generalul de Brigadă Igor Gorgan, pentru a discuta despre oportunitățile viitoare de instruire dintre Armata Națională a Republicii Moldova, forțele terestre ale SUA în Europa și Garda Națională a Carolinei de Nord. 

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei SUA la Chişinău, în timpul vizitei părțile au convenit să mențină parteneriatul puternic și să dezvolte cele 24 de angajamente militare comune planificate pentru 2016. 

Generalul-locotenent Hodges a menționat: ”Cooperarea militară bilaterală SUA-Moldova este la moment mai bună ca oricând.  Așteptăm cu nerăbdare să găsim modalități noi și inovatoare pentru a ajuta în continuare Republica Moldova să-și atingă obiectivele sale de securitate”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus