Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Construcţia apeductului din comuna Trușeni

   2934

Primăria municipiului Chişinău informează că proiectul de modernizare a sistemului de alimentare cu apă potabilă a localităţii Truşeni, suburbie a municipiului, intră în etapa de finalizare. 

Lucrările construcţie a apeductului au început în anul 2013. Conform proiectului, apeductul are diametrul de 300 mm şi o lungime de 6,95 km. Apeductul va asigura alimentarea cu apă potabilă a peste 4000 de case particulare, 4 instituţii de învăţământ şcolar sau preşcolar şi 2 instituţii de menire socială.
 
Până acum s-au executat deja lucrările de construcţie a conductei magistrale pe teritoriul comunei Truşeni, pe o distanţă de 6,2 km. În continuare, urmează a fi efectuate lucrări de forare pentru traversarea şoselei Balcani şi conectarea apeductului la reţeaua orăşenească de apă. 

Proiectul tehnic pentru construcţia apeductului din comuna Truşeni a fost realizat de către Institutul de proiectări de stat „IPROCOM", iar antreprenorul obiectivului este Compania „Comalion & Co" SRL. Valoarea totală a proiectului este de circa 7 milioane lei, bani alocaţi din bugetul municipiului Chişinău. 

De menţionat că până în prezent locuitorii din Truşeni n-au beneficiat de un sistem centralizat de alimentare cu apă potabilă, iar localitatea era parţial aprovizionată cu apă, prin intermediul a două fântâni arteziene.
 
   

Direcţia Relaţii Publice, 
Primăria mun. Chişinău