icon

Gheorghe Brega a participat la celebrarea Zilei Naționale a României

01-12-2015 19:20
638

În cadrul recepției organizate de Ambasada României în Republica Moldova cu ocazia Zilei Naționale a României, Prim-ministrul interimar Gheorghe Brega a transmis sincere felicitări cetăţenilor României, însoţite de cele mai cordiale urări de sănătate, bunăstare şi succese.

 

În alocuţiunea sa, Premierul interimar a remarcat ritmul ascendent al dialogului comun în toate sferele de cooperare dintre țările noastre. „În ultimii ani relaţiile dintre Republica Moldova și România au fost marcate profund de consolidarea eforturilor bilaterale pe acţiuni convergente de interes comun”, a spus Gheorghe Brega.

 

Șeful Guvernului în exercițiu s-a referit inclusiv la stadiul actual al proiectelor privind cooperarea economică, de infrastructură și la noile oportunităţi investiţionale. Premierul interimar a mai menţionat volumul schimburilor comerciale, construcţia tronsonului de gazoduct Ungheni-Chişinău, conectarea la reţele electrice europene, construcţia podurilor peste râul Prut, precum şi alte proiecte strategice, care apropie Republica Moldova de România şi de Uniunea Europeană. Totodată, Gheorghe Brega a adus mulţumiri pentru împrumutul oferit țării noastre de către România, în valoare de 150 de milioane de euro, extrem de necesar Republicii Moldova.

 

Premierul interimar s-a arătat ferm convins de continuarea relaţiilor de parteneriat strategic dintre Republica Moldova şi România. "Îmi exprim convingerea că şi pe viitor vom putea conta pe aceeaşi atitudine frăţească faţă de Republica Moldova pentru a reuşi realizarea tuturor iniţiativelor şi angajamentelor pe care ni le-am asumat, în spiritul unui parteneriat european”, a conchis Premierul interimar.

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31