China va face schimb de mărfuri cu Europa, ocolind Rusia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Turcia și China, împreună cu Kazahstan, Azerbaidjan și Georgia au înființat un consorțiu de transport maritim de marfă din China în Europa, ocolind Rusia. Acordul a fost semnat la Istanbul, pe 28 noiembrie, de reprezentanții marilor operatorilor de transport și logistică, scrie „Interfax”.

Documentul constată că acordul a fost realizat în timpul prezentării traseului de transport trans-caspic China – Turcia – Europa. Printre fondatorii consorțiului se află compania chineză Mishgeng Logistics, „KTZ Express” (parte din „Caile Ferate din Kazahstan”), „Azerbaidjan Caspian Shipping Company” și compania azeră „Caravan Logistics”, precum și Trans Caucasus Terminals (filială a „Cailor Ferate Georgiene”). Turcia este reprezentata în consorțiu ca membru asociat.

În cadrul acestui proiect urmează să fie transportate, în 2016, pe teritoriul Georgiei, primele câteva mii de containere din China către Turcia și Europa. De asemenea, anul viitor, părțile intenționează să înceapă transportul de mărfuri prin Ucraina în Europa de Nord și Europa de Est.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...