Sergiu Tofilat, în PMAN: Guvernanţii au ştiut de ilegalităţile de la Moldovagaz încă acum trei ani”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autorităţile şi organele de forţă protejează fraudele de la Moldovagaz. Guvernanţii au ştiut de ilegalităţile de la Moldovagaz încă acum trei ani, dar nu au întreprins nimic, a declarat expertul economic Sergiu Tofilat în cadrul protestului din Piaţa Marii Adunări Naţionale, care se desfăşoară concomitent manifestaţiile antiguvernare de la Soroca, Orhei ,Bălţi, Hânceşti, Cahul şi Ungheni.

Update: Expertul economic Sergiu Tofilat, în PMAN: „Autorităţile şi organele de forţă protejează fraudele de la Moldovagaz. Nu au făcut nimic trei ani, iar acum ne ung ochii că se apucă de treabă”, a declarat Tofilat.

LIVE (FOTO și VIDEO) Val de proteste în întreaga țară

„În ajunul protestului din septembrie, ANRE a anulat scumpirea tarifelor. Acum ei mimiează nişte controale la Moldovagaz pentru că se tem că noi protestăm. În 2012 ANRE a făcut control la Moldovagaz şi sunt cinci hotărâri publicate pe site despre toate neregulile depistate. Toate materialele au fost transmise la Procuratură, la Parlament, CNA. Deci ei de 3 ani ştiau ce se întâmplă la Moldovagaz. Controlul a depistat peste 200 de milioane de lei fraudate. Din banii noştri se procurau materiale de 3-4 ori mai scumpe decât cele pe piaţă. Banii se duceau în companiile off-shore în loc să ajungă la Gazprom. Astfel s-au mărit artificial datoriile, iar Moldovagaz vine la ANRE şi cere majorare de tarife”, a declarat Sergiu Tofilat.

Expertul economic a transmis că guvernanții vor trebui să răspundă în fața legii și a poporului pentru inegalitățile comise.

„Nu-mi place când cineva mă consideră prost. Vreau să-i spun domnului Gurin că poporul nu-i prost şi ştie foarte bine adevărul. O să vină vremea când veţi răspunde pentru lispa de acţiuni”, a conschis expertul economic.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...