Oamenii spun că sunt nevoiţi să improvizeze un sistem de canalizare, pentru ca apa să nu-i inunde curţile. Situaţia este şi mai complicată iarna, după topirea zăpezii, când apa ajunge până la jumătatea casei. Oamenii acuză autorităţile locale nu întreprind nicio măsură pentru a rezolva problema.

De cealaltă parte, primarul comunei Jora de Mijloc, în a cărei componenţă mai intră satele Jora de Sus, Jora de Jos şi Lopatna, dă vina pe situaţia instabilă din ţară. Potrivit edilului, pentru reparaţia acestei porţiuni de drum sunt necesare investiţii de un milion 648 de mii de lei, bani de care primăria nu dispune.

Potrivit site-ului Moldova Curată, acum trei ani, primarul Ion Terentii a angajat-o pe soţia sa, Lucia Terentii, în funcţia de contabilă la primărie, în urma unei dispoziţii. Totodată, acesta i-a mai atribuit o pătrime din salariul de arhivar. Amintim că, tot în 2012, edilul a fost implicat într-un alt scandal, după ce a fost prins băut la volan, iar, ulterior, a refuzat să sufle în etilotest.