18:05:09 18.04.2024
Stiri

Oficiali transnistreni, VERIFICAȚI minuțios pe Aeroportul Internațional Chișinău. Există o listă neagră?

Politică 28.11.2015 17:24 Vizualizări1570 Autor: Stela Mihailovici
Oficiali transnistreni, VERIFICAȚI minuțios pe Aeroportul Internațional Chișinău. Există o listă neagră?


Așa-zisul minister de externe de la Tiraspol a trimis scrisori vicepremierului pentru reintegrare, Victor Osipov, dar și reprezentanților din formatul de negocieri „5+2” prin care se plânge că persoane cu funcții de răspundere din Transnistria sunt „umilite” de organele de forță din R. Moldova de fiecare dată când trec prin Aeroportul Internațional Chișinău.

Potrivit autoproclamatelor autorități de la Tiraspol, două incidente au avut loc recent. Pe 18 noiembrie a fost supus unor verificări minuțioase în aeroport așa-numitul ministru al agriculturii Andrei Kirsta, care se ducea într-o deplasare de serviciu la Moscova.

Pe 25 noiembrie, așa-zisul prim-ministru al Transnistriei, Maia Parnas, a fost verificată timp de 40 de minute pe Aeroportul Internațional Chișinău.

„Ambilor membri ai guvernului li s-a spus că numele lor figurează într-o listă specială a structurilor de forță din R. Moldova”, susțin reprezentanții ministerului de externe de la Tiraspol.

Transnistrenii afirmă că aceste fapte „poartă un caracter provocator” și duc la înrăutățirea relațiilor dintre cele două maluri ale Nistrului.

În scrisoarea adresată partenerilor străini se mai spune că forțele de ordine din Transnistria nu aplică metode similare de control atunci când oficialii de la Chișinău trec granița de pe Nistru.

Aceste afirmații nu corespund adevărului. Anterior, au fost înregistrate mai multe cazuri când funcționarilor moldoveni li s-a interzis accesul în Transnistria sau au fost verificați minuțios de grănicerii transnistreni.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md