Potrivit unei sesizări a SIS, cei doi ar fi vândut unui agent economic ţevi de oţel care aparţineau întreprinderii, prejudiciind Agenţia „Apele Moldovei” cu peste 12 milioane de lei.

În perioada 2013-2015, cei doi ar fi organizat o schemă de înstrăinare frauduloasă a patrimoniului de stat din sistemul de irigare al raioanelor Cahul, Cantemir, Vulcăneşti şi Taraclia, aceasta constând în vânzarea abuzivă a elementelor din metal ale întreprinderii şi însuşirea banilor obţinuţi în urma înstrăinării.

Totodată, au fost audiaţi în jur de 30 de martori, unii dintre care au recunoscut că, la indicaţia celor doi şefi, au predat unui agent economic ţevi din oţel, fiind remuneraţi cu câte 100 de dolari pentru fiecare tonă de metal.

Autorităţile au iniţiat două cauze penale pentru delapidarea averii străine şi neglijenţă în serviciu. Cei doi suspecţi au fost reţinuţi pentru 72 de ore şi se află în izolatorul CNA. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă privaţiune de libertate pe un termen de la 8 până la 15 ani.