Actualitate

Ministrul Apărării crede că moldovenii ce luptă în Siria nu reprezintă un pericol pentru R. Moldova

"Riscurile vin din interior, cei care se află deja în Moldova. Am înţeles că avem şi noi moldoveni care luptă în Siria, nu cred că există un risc major în Republica Moldova. Deoarece Statul Islamic şi-a atins scopul, acela de a crea panică. Noi nu trebuie să cădem în acesată capcană. Trebuie ca SIS-ul să-şi facă datoria, MAI-ul la fel şi fiecare cetăţean să dea dovadă de spirit civic", a declarat Anatol Şalaru.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Vlad Ţurcanu, a declarat că în cadrul întrunirii s-a discutat despre situaţia din Europa, cea din regiunea de est a ţării, dar şi despre cea din Transnistria.

Potrivit lui Ţurcanu, la şedinţă au abordat subiectul despre combaterea terorismului. În acelaşi timp, toate instituţiile de apărare din ţară au primit dispoziţii în care sunt obligate să acţioneze pentru a preîntâmpina situaţiile care vor pune în pericol securitatea Republicii Moldova.

Reamintim că, anterior doi moldoveni care intenţionau să ajungă clandestin în România au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră. Aceştia au fost depistaţi pe malul râului Prut şi aveau cu ei obiecte islamice, precum și cărți ce propovăduiesc ideologia islamică.

Potrivit poliţiştilor de frontieră, bărbaţii au fost observaţi în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Toceni.

Astfel, acțiunile acestora au fost monitorizate, iar în urma constatării intențiilor de a trece ilegal hotarele ţării, polițiștii de frontieră au intervenit pentru reținerea bărbaților. În timpul apropierii patrulei de persoanele în cauză, una din ele a încercat să fugă.

Ca urmare, polițiștii de frontieră au fost nevoiți să aplice arma din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment conform normelor legale.

sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *