Ministrul Apărării: Avem moldoveni care luptă în Siria de partea Statului Islamic

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Republica Moldova are cetăţeni care luptă în Siria de partea Statului Islamic, cu toate acestea, ei nu prezină un risc major pentru ţara noastră, spune ministrul în exerciţiu al Apărării, Anatol Şalaru.

Potrivit ministrului, există, de asemenea, islamiști moldoveni care au participat la războiul din Siria și au revenit în Republica Moldova.

„Riscurile vin din interior, din partea celor care se află deja în Moldova și a celor care simpatizează ISIS. Am înţeles că avem moldoveni care luptă în Siria, dar și mulți străini pe teritoriul Republicii. Nu cred că există un risc major în Republica Moldova de atentate, deoarece Statul Islamic şi-a atins scopul, a semănat panică în Europa”, a spus Șalaru după reuniunea serviciilor de securitate, coordonată de Nicolae Timofti.

„Noi nu trebuie să fim influiențați și nu trebuie să cădem în aceasată capcană. Trebuie ca SIS-ul să-şi facă datoria, MAI-ul la fel, iar ministerul Apărării să apere țara de pericolele externe şi fiecare cetăţean să dea dovadă de spirit civic”, a mai spus Anatol Şalaru.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Vlad Ţurcanu, a declarat că instituțiile de apărare au primit dispoziții prin care sunt obligate să acționeze pentru a preîntâmpina situații ce pot pune în pericol securitatea Republicii Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...