Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Anabolizante în valoare de 15.000…

Anabolizante în valoare de 15.000 de euro, reținute la frontieră

Peste 1300 de blistere „Danabol”, valorificate la suma de 15 mii de euro, au fost depistate de către polițiștii de frontieră și inspectorii vamali din punctul de trecere Cahul-Oancea. Cantitatea de anabolizante erau ascunse de controlul de frontieră, în bancheta din spate ale unui autoturism înmatriculat în străinătate.

La data de 20 noiembrie, pe sensul de ieșire din țară, s-a prezentat un cetățean moldovean, domiciliat în or.Tiraspol, la volanul unui „CHRYSLER VOYAGER” cu numere de înregistrare bulgărești. Din declarațiile persoanei aflate în punctul de trecere, cât și a pasagerilor, s-a constatat că acestea se deplasau în Turcia în scopuri personale.

În baza măsurilor sporite de lucru, luate în contextul ultimelor evenimente internaționale, cât și având careva suspiciuni, echipa mixtă a luat decizia de a extinde verificările asupra mașinii, fiind puse în aplicare dispozitivele speciale de control. În rezultat, camuflate în bancheta din spate, au fost depistate comprimate „Danabol”, în număr de 1320 de blistere.

Conform primelor cercetări, întreaga cantitate de anabolizante avea să fie comercializată în Turcia, iar făptașii urmau să obțină un profit de circa 15.000 de euro. Despre cele depistate şoferul mijlocului de transport a refuzat să dea explicații.

În cazul dat, angajații Serviciului Vamal continuă cercetările pe faptul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, care în conformitate cu art.248 Cod Penal al RM, se pedepseşte cu amendă în mărime de la 200 la 600 de unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la 5 ani.