Favorita numărul 3 s-a impus într-o oră şi 19 minute, cu 6-4, 6-2, la capătul unui meci jucat la un nivel foarte ridicat, cel mai bun al constănţencei de la actuala ediţie.

Simona a început foarte bine partida, iar după 20 de minute conducea cu 4-1 şi urma la serviciu. În acel moment, Wickmayer a riscat mai mult şi a reuşit să revină în joc. S-a apropiat la 4-3 graţie unui joc agresiv şi a avut o şansă bună pe serviciul Simonei.

Halep a trecut de momentul greu, s-a distanţat până la urmă la 5-3 ajutată de câteva servicii extraordinare, iar apoi şi-a adjudecat setul cu 6-4, la a treia oportunitate avută.

Recitalul Simonei a continuat în actul secund, în care s-a impus fără drept de apel. A cedat doar două game-uri şi a pus capăt partidei printr-un serviciu imparabil. În jocul de final, eleva lui Victor Ioniţă a trimis doi aşi.

5-0 a fost raportul aşilor în favoarea Simonei

5-2 a fost bilanţul break-urilor, tot pentru Halep

79% dintre mingile jucate cu primul serviciu au fost adjudecate de reprezentanta nostră (23 din 29)

24 de greşeli neforţate a comis Wickmayer, faţă de doar 13 ale româncei

După victoria cu 6-4, 6-2, Halep şi-a asigurat accesul în faza sferturilor de finală de la Australian Open. Reprezentanta noastră va primi un cec în valoare de 340 000 de dolari australieni (241 000 de euro) şi 430 de puncte în ierarhia WTA. În meciul următor, Halep o va întâlni pe Ekaterina Makarova, din Rusia, locul 10 WTA. Aceasta a eliminat-o convingător pe Julia Goerges, scor 6-3, 6-2.

În urma victoriei cu Wickmayer, Simona Halep este sigură că va rămâne cel puţin pe locul 3 WTA la finalul acestui turneu. În funcţie de jocul rezultatelor, ea ar putea ajunge chiar pe primul loc în lume!