Prima întâlnire a avut loc la Teleneşti. Membrii Consiliului Marii Adunări Naţionale, împreună cu locuitorii acestui raion, au pus la punct etapele de organizare a referendumului cu privire la modificarea şi completarea Constituţiei.

„Am văzut că preşedintele este ales după placul oligarhilor şi până în prezent nimic nu s-a schimbat tot merge pe stilul vechi”, a declarat Gheorghe Josanu.

Reprezentanţii Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr” au avut o întâlnire şi la Şoldăneşti.

„Trebuie de schimbat legislaţia, trebuie de schimbat constituţia de ales preşedintele de popor. Oamenii de mult timp vor aşa schimbări în ţară că de acum mai departe nu se poate a ajuns cuţitul la os”, a subliniat Sergiu Şova.

„La întâlnirea de astăzi cu cetăţenii activi ai raioanelor Şoldăneşti şi Rezina am avut o discuţie extraordinar de bună oamenii sunt dispuşi să se implice activ în munca pe care ne-am propus noi s-o realizăm”, a anunţat membrul Consiliului Marii Adunări Naţionale, Chiril Moţpan.

Din grupul de iniţiativă pentru desfăşurarea referendumului republican constituţional, înregistrat ieri de CEC, fac parte 775 de oameni. Ei vor avea la dispoziţie trei luni pentru a colecta semnăturile celor care vor să aleagă preşedintele prin vot direct, ei cer micşorarea numărului deputaţilor de la 101 la 71, precum şi limitarea imunităţii parlamentare a acestora. Pentru iniţierea unui referendum de modificare a Constituţiei sunt necesare 360 de mii de semnături.