Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

26 Aprilie, 2024

Consultarea publică a proiectului de modificare şi completare a formularelor rapoartelor statistice pentru furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) expune pe pagina sa web oficială spre consultare publică proiectul de modificare şi completare a Hotărârii Consiliului de Administraţie al ANRCETI nr. 33 din 17.11.2011 cu privire la aprobarea formularelor rapoartelor statistice pentru furnizorii de reţele şi/sau servicii publice de comunicaţii electronice. Data limită de prezentare a recomandărilor pe marginea acestui document este 30 noiembrie 2015.

Proiectul a fost elaborat în temeiul Legii comunicaţiilor electronice şi are scopul de a actualiza conţinutul formularelelor statistice existente şi a le ajusta la evoluţiile şi tendinţele actuale de pe piaţa comunicaţiilor electronice.

Potrivit Notei informative care însoţeşte proiectul, ANRCETI propune un set de modificări şi completări la cinci anexe ale Hotărârii Consiliului de Administraţie nr. 33 din 17.11.2011: Anexa nr.1 ”CE-1. Rețele operate și servicii furnizate”, Anexa nr.2 ”CE-2. Reţele şi servicii fixe”, Anexa nr.3 ”CE-3. Reţele şi servicii mobile” şi Anexa nr.5 „CE-5. Detalierea geografică a serviciilor prestate”. Totodată, se propune, în contextul amendamentelor respective, actualizarea Instrucțiunii privind formularele de rapoarte statistice care este inclusă în Anexa 6 a hotărârii nominalizate.

Autorii proiectului propun introducerea, în formularele tip de rapoarte statistice, a unui set de indicatori noi, printre care: ratele de penetrare a telefoniei mobile în localităţile urbane și rurale, divizarea veniturilor provenite din serviciile de acces la Internet la puncte mobile (inclusiv acces mobil în bandă largă), în funcție de rețeaua utilizată; veniturile din serviciile M2M; raportarea separată a numărului de abonați care utilizează servicii 3G și 4G, a numărului de abonaţi la serviciile de televiziune digitală (DVB-C).

Conform proiectului, formularul tip de rapoarte statistice „CE-5.Detalierea geografică a serviciilor prestate” conține o secțiune nouă - ”Rețele mobile”, care prevede colectarea datelor statistice despre gradul de acoperire al teritoriului și populației cu semnal radio provenit din reţelele de telefonie mobilă în unitățile administrativ-teritoriale ale R. Moldova. Totodată, acest formular de rapoarte statistice a fost ajustat la cerințele Clasificatorului unităților administrativ-teritoriale din Moldova (CUATM).

Persoanele interesate pot expedia comentarii şi recomandări asupra proiectului supus consultării publice, în scris, prin poştă pe adresa ANRCETI: bd. Ştefan cel Mare, 134, MD-2012, mun. Chişinău, prin fax: 022-222-885 sau prin e-mail la adresa: office@anrceti.md. Telefon de contact: 022 251 352.

16 noiembrie 2015

Ultima actualizare: 16/11/2015