Trimite e-mail | Printeaza
Economie
13.11.2015

Aplicarea Legii cu privire la locuințe

Aplicarea Legii cu privire la locuințe

Primăria municipiului Chişinău informează că la data de 29 noiembrie 2015 intră în vigoare Legea nr. 75 din 30.04.2015, „Cu privire la locuinţe”.

Conform prevederilor legii menţionate, cetăţenii care dispun de locuinţe neprivatizate, pasibile pentru privatizare, au la dispoziţie un an de zile, până pe 29 noiembrie 2016,  pentru a deveni proprietari ai imobilelor în cauză.

La expirarea acestei perioade, locuinţele rămase neprivatizate vor trece în proprietatea administraţiei publice locale (preturilor de sector). Municipalitatea va acorda acestor apartamente statut de locuinţe sociale şi va înregistra dreptul de proprietate asupra lor.

Totodată, e de menţionat că după data de 29 noiembrie 2016, la un an de la intrarea în vigoare a Legii locuinţelor, persoanele care locuiesc în apartamentele care au fost trecute în proprietatea administraţiei publice locale vor urma să încheie contracte de locaţiune pe un termen de 5 ani, cu dreptul de prelungire şi vor achita chirie pentru locuinţe. Consiliul municipal Chişinău va stabili preţul chiriei pentru locuinţele sociale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus