01:54:47 29.03.2024
Stiri

SCHEMĂ // În loc să nimicească plantațiile de cânepă, le protejau. Un polițist a fost CONCEDIAT, iar patru - sancționați

Social 07.11.2015 20:30 Vizualizări1795 Autor: Ziarul National


Cinci angajați ai Inspectoratului de poliție Taraclia al IGP al Ministerului Afacerilor Interne au descoperit plantații mari de cânepă în raion, dar în loc să cerceteze cazurile, să găsească vinovații și să nimicească plantele, aceștia se făceau a nu vedea fărădelegile.

Angajații Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI au inițiat o anchetă, s-au deplasat în Taraclia și găsit în satul Cairaclia, raionul Taraclia, un teren extravilan cu suprafaţa de 2,4 hectare, pe care creşteau plante de cânepă.

Aceștia au mai aflat că angajaţii IP Taraclia au mai examinat anterior un caz similar cu privire la depistarea unui extravilan cu suprafaţa de 0.5 hectare, de asemenea cultivat cu plante de cânepă, dar și în acest caz a fost emisă o încheiere de clasare, fără a nimici plantele.

Ca urmare, acţiunilor întreprinse de către angajaţii SPIA şi Procuratura Taraclia, încheierile anterior emise de către angajaţii poliției au fost anulate, fiind inițiate două cauze penale privind circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor fără scop de înstrăinare.

Și conducerea IP Taraclia s-a ales cu două dosare penale pentru că a mușamalizat aceste cazuri.

Ulterior, angajații SPIA au inițiat anchete de serviciu pe numele tuturor polițiștilor implicați în schemă, unul dintre aceștia fiind concediat, doi - sancționați cu mustrare aspră, iar alți doi au fost atenționați.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md