BERD oferă Republicii Moldova 15 milioane de euro

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va oferi Republicii Moldova un grant în valoare de 15 milioane de euro pentru construcţia unei centuri de ocolire a localităţilor Bahmut şi Vulcăneşti, după ce Parlamentul a votat, în ședința de joi, un proiect în acest sens.

Banii vor fi alocați de BERD în cadrul proiectului „Reabilitarea Drumurilor în Moldova IV”. Banii europeni vor fi utilizaţi pentru construcţia drumului de ocolire la Bahmut, care are o lungime de 6 km, pe drumul naţional R1 Chişinău – Ungheni – Sculeni – frontiera cu România. Varianta de ocolire la Vulcăneşti are o lungime de 8,5 km pe drumul naţional M3 Chişinău – Giurgiuleşti – frontiera cu România.

Lucrările la drumurile de ocolire vor include construcţia unor terasamente noi, a podeţelor, a sistemelor de colectare şi evacuare a apelor, relocarea utilităţilor, instalarea indicatoarelor rutiere şi a marcajelor rutier. Partea carosabilă a drumurilor de ocolire va fi alcătuită din două benzi de circulaţie, cu o lăţime de şapte metri. De asemenea, pe drumul de ocolire a or. Vulcăneşti va fi construit un pod peste râul Cahul cu lungimea de aproximativ 40 de metri.

Construcţia celor două drumuri de ocolire are ca scop reducerea costurilor operaţionale de transport pentru utilizatorii drumului cu până la 15% şi sporirea siguranţei rutiere.

Lucrările de construcţie vor dura până în 2017.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...